VERBETEREN EN VERNIEUWEN

Wij helpen met het ontwerpen en verbeteren van

online bestel- en betaalprocessen.

Wat wij doen

Wij bekijken de manier waarop bedrijven en instellingen hun verkoop- en betaalprocessen hebben ingericht en welke kosten en risico's daar uit voortkomen. En waar verbetering gewenst is, laten we zien hoe dat bereikt kan worden.

Wat u krijgt

U krijgt een groter inzicht in de mogelijkheden die er zijn om de customer experience te verbeteren en om risico's verbonden aan de processen rondom betalen te verkleinen.

Welke (payment) service providers passen het best mijn bedrijf of instelling? Welke betaalmiddelen moet ik mijn klanten bieden om afhaken van klanten te voorkomen? Hoeveel banken heb ik nodig?

Ook krijgt u inzicht in de mogelijkheden om kosten te verlagen. Directe kosten, zoals kosten bank en kosten voor andere service providers. En ook indirecte kosten, zoals de kosten in back office voor de administratie van bestellingen (vorderingen) en de bewaking van de geldstromen (reconciliatie).

En u krijgt zicht op tal van andere zaken waarmee u de processen rondom betalen kunt verbeteren.

Hoe wij werken

Alles begint met het helder krijgen van de vraagstelling. Voor welk probleem zoekt u een oplossing? Daarover gaan we dan in gesprek. En ook over de manier waarop een oplossing gevonden of gerealiseerd kan worden. Met de informatie uit dat gesprek, maken wij een voorstel.